top of page

 Beatrix Baron

Therapeut, coach, levensstrateeg en vrouw achter Artovivo

MET PASSIE VOOR MENSEN & RESULTATEN

Mensen in hun kracht zetten is het mooiste beroep wat er is. 


Niets geeft mij meer energie dan andere mensen te zien floreren. Wanneer je kunt handelen vanuit je kracht kun je op een ontspannen manier meer uit het leven halen. Of dat nou op liefdes- privé- of carrière gebied is. Ik ben slechts de facilitator, door je de handvatten te bieden waardoor je dit zelfstandig kan. Dat proces is kwetsbaar, krachtig en magisch en het is een voorrecht om daarbij betrokken te zijn. Het stemt mij blij!

Waar mijn werk-roots liggen

 

Opgeleid tot communicatieadviseur, coach en trainer, ben ik jaren met veel plezier, internationaal en in uiteenlopende functies in de luchtvaart actief geweest. Ik heb gewerkt met veel mensen met heel uiteenlopende achtergronden en uit verschillende culturen. Hierdoor kan ik mij goed inleven in de persoon die tegenover mij zit en levelen op niveau.

 

In 2005 was het tijd voor verandering. Mijn grote wens ging in vervulling; zelfstandig ondernemen. ArtoVivo opende zijn deuren. 

In het begin richtte ik mij op het individu binnen commerciële organisaties en ben ik professionals gaan trainen op hun sociale vaardigheden, interculturele competenties en hun effectiviteit in teams. Later lag mijn focus op de harde werkelijkheid van reorganisaties en veranderingsmanagement. 

 

Ik ontdekte dat mensen heus wel willen veranderen, maar dat het ze niet lukt of slechts tijdelijk. De oorzaak van bepaald gedrag ligt namelijk vaak veel dieper. En daar zit voor mij nou juist de uitdaging. Om mijn kennis en ervaring verdiepend te  professionaliseren volgde ik naast mijn werkzaamheden nog een vierjarige hbo studie tot psychodynamisch therapeut.  Inmiddels is ArtoVivo gegroeid tot een bekende adres - de plek waar innerlijke groei centraal staat.

Durf te dromen, durf te groeien, durf te zijn 

Persoonlijk 

Geboren ben ik in Hannover, Duitsland en woon sinds 1998 in het pittoreske Landsmeer vlakbij Amsterdam.Ben getrouwd met een vrolijke, charmante no-nonsense Hollander en moeder van een wereldontdekkende 21-jarige zoon.

Ik ben optimist, gevoelsmens en ik sta met beide benen op de grond. Mijn werkwijze is effectief, persoonlijk, diepgaand en confronterend maar ook hartelijk en uitnodigend …. met een vleugje humor. 

De consulten kunnen in het  Nederlands, Duits en Engels plaats vinden.

De instrumenten
 
 • Regressie- en hypnotherapie 

 • Systemisch werk (familie - en organisatieopstellingen) 

 • Voice dialogue

 • Cognitieve gedragstherapie

 • EMDR - RDI 

 • Somatic experiencing 

 • Mindfulness

 • Neurosemantiek

 • Innerlijk kindwerk

 • Acceptance en Commitment Therapie ACT

 • Emotionally Focused Therapie EFT

 • The work of Byron Katie

 • Neuro-Linguistisch Programmereren NLP

 • Rationeel Emotieve Therapie RET

Beatrix laat je anders naar precies hetzelfde kijken. Zij stimuleert jouw talenten en helpt je omgaan met dat waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Haar bijzondere manier van werken valt niet in één hokje te plaatsen en daar ligt tegelijkertijd haar kracht. Zij doet niet aan gebruiksaanwijzingen, tovert met glimlachen, analyseert, plaagt wanneer nodig, prikkelt en daagt uit, altijd empathisch, zorgvuldig en respectvol. Ze schrijft tussen de regels door en zet mensen in beweging. Speels en met diepgang. Hetzelfde en toch iedere keer weer anders. 

 

 

Nicole, HR adviseur

bottom of page